Ibland händer det!

januari 20, 2020 0 av admin

Och när jag skriver i titeln att ibland händer det menar inte jag att jag vunnit på lotto. Det hade i och för sig varit något roligt.

Vad hade man inte gjort med alla de där pengarna man kan vinna på lotto. Vadå trehjuling elcykel rea, vadå drönare rea, då hade man inte behövt tänka på några reor längre i livet, hade mans ens behövt titta på prislappen?

Nå väl, anledningen till det här inlägget var ju att skriva om att ibland händer det och det hände, jag ska på en utbildning till Sydamerika och inte riktigt som gäst utan som föreläsare. Jag får min resa betald, jag får hotellet och möjligheten att stanna lite på några semesterdagar. Hur? Det här är ett samarbete mellan mig och en vän jag träffade för många år sen som arbetar som tandläkare, vi träffades på en konferens här i Europa och på den tiden hade han redan berättat om sina planer att dra till Sydamerika och jobba där i utsatta områden. Nu efter några år är han kvar i Sydamerika och hjälper andra tandläkare att bättra sitt jobb, för att de ska kunna göra mer nytta för jobbet.

Jag tycker att det kommer att vara mycket lärorikt och mycket spännande att dra ner dit. Jag har alltid velat åka på något sånt till ett land där jag kan vara till nytta, där mina kunskaper kan förändra något hos någon och göra de till bättre yrkesmän och yrkeskvinnor.

Har ni nånsin haft en sån möjlighet? Har ni rest till ett land och föreläst för andra människor inom ert yrke? Berätta gärna hur det var, vad ni tänkte skulle vara och hur det blev till slut. Jag behöver alla möjliga tips för att lyckas. Jag är van att föreläsa men svenska folket är ju en sak, andra kulturer kanske är en annan!

Hur som helst, jag hoppas ni alla har det bra!
Kramar.